STRAVOVÁNÍ

Vyučované obory

Výuka ve tříletých učebních oborech:

26-51-H/01 denní závěrečná zkouška
29-54-H/01 denní závěrečná zkouška
65-51-H/01 denní závěrečná zkouška
29-51-H/01 denní závěrečná zkouška
29-51-H/01 denní závěrečná zkouška

Výuka ve dvouletých nástavbových oborech:

64-41-L/51 denní maturitní zkouška

 

Popis oborů vzdělání

ELEKTRIKÁŘ

Tříletý učební obor pro chlapce i dívky umožňující provádět výrobní, montážní a diagnostické práce včetně instalací slaboproudých elektronických zařízení s použitím základních znalostí silnoproudé elektrotechniky. Absolventi ovládají komplexní montáž, údržbu, revize a opravy číslicových elektronických systémů. Nosný program je zaměřen na číslicovou elektroniku v oblastech spojených se službami a technickým servisem zabezpečovacích, signalizačních a kontrolních zařízení. Ti, kteří vykonají závěrečnou zkoušku, se mohou ucházet o přijetí do nástavbového studia pro absolventy učebních oborů. Tento obor je zařazen mezi obory podporované stipendiem, které je finančním příspěvkem z rozpočtu Olomouckého kraje.

CUKRÁŘ

Tříletý učební obor pro dívky i chlapce s uměleckými sklony a fantazií. Studium je ukončeno závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu, který umožňuje výkon povolání jak ve speciálních cukrářských provozovnách všech forem a vlastnictví, tak na zvláštních pracovištích velkých renomovaných podniků a hotelů. Jde o obor vyučovaný na SOU s velkou tradicí. O kvalitě výuky svědčí řada ocenění z významných oborových soutěží. Maturitní vysvědčení mohou absolventi získat v nástavbovém studiu.

KUCHAŘ - ČÍŠNÍK

Tříletý učební obor ukončený závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu. Je určen pro chlapce i dívky s dobrou pamětí, kultivovaným vystupováním a organizačními schopnostmi. Umožňuje všestranné uplatnění v restauračních a hotelových provozech všeho druhu a úrovní. Jelikož je věnována velká péče výuce cizích jazyků, je absolvent schopen pracovat i v zařízeních s mezinárodní klientelou. Zájemci z řad žáků tohoto oboru mají možnost během studia absolvovat barmanský kurz vedený předními českými barmany. Absolventi, kteří úspěšně vykonají závěrečnou zkoušku, se mohou ucházet o přijetí do nástavbového studia pro absolventy učebních oborů.

Výrobce potravin: Pivovarník - Sladovník

Tříletý učební obor pro chlapce i dívky umožňující vykonávat veškeré kvalifikované práce ve sladovnictví a pivovarnictví. Absolvent řídí výrobu všech druhů sladu, stanovuje ukončení jednotlivých fází výroby piva, vede evidenci průběhu kvašení a dokvašování, stáčí pivo, kontroluje mytí, sanitaci zařízení a výrobních prostorů. Samostatně kontroluje množství a jakost surovin, odebírá vzorky pro laboratorní stanovení kvality, sleduje průběh výrobního a pracovního procesu a provádí pro zabezpečení kvality výroby. Absolventi mají možnost získat úplného středního odborného vzdělání zakončeného maturitní zkouškou v nástavbovém studiu.

Výrobce potravin: Mlékař

Tříletý učební obor pro chlapce i dívky ukončený závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu. Absolventi se uplatní při výkonu povolání výrobce potravin v pozici zaměstnance v příslušné potravinářské výrobě při průmyslovém zpracování surovin, pomocných látek a přísad na výrobky mlékárenské. Absolventi jsou připraveni obsluhovat výrobní linky a provádět základní údržbu technologického zařízení, hodnotit kvalitu vstupních surovin, polotovarů i hotových výrobků podle standardů, skladovat, balit a expedovat hotové výrobky. Absolventi mohou pokračovat nástavbovým studiem v oborech potravinářského zaměření nebo orientovaných na podnikání.

PODNIKÁNÍ

Nástavbové studium ukončené maturitní zkouškou je určeno absolventům tříletých učebních oborů skupiny "H". Studium je zaměřeno na rozvoj a aplikaci poznatků z ekonomie, práva, managementu, marketingu a elektronické komunikace. Absolventi jsou připraveni vykonávat ekonomické, provozně ekonomické, obchodní a administrativní činnosti v podniku a samostatně podnikat. Úspěšní absolventi se mohou ucházet o studium na vyšších i vysokých školách.

IMG_5679 IMG_5683 IMG_5690